Kedves Vállalkozó Társunk!

 

Felhívjuk szíves figyelmét, egy új kezdeményezésre, amivel a vállalkozások, vállalatok előtt álló feladatok meoldásához nyújtanak segítséget szakértők.

 

Bővebben az alábbi linken tájékozódhat: http://kkvhaz.hu/csaladi-es-mikro-vallalati-partnerseg


Országos Fémipari Ipartestület XXII. sz. hírlevele

 

Kedves Fémiparos Társunk!


Az Országos Fémipari Ipartestület legújabb hírlevelében az alábbi témákról szeretnénk tájé-koztatást adni:

22_OFI_hirlevel_2016.pdf Number of downloads:

 

Kedves Vállalkozók!

Figyelmükbe ajánljuk a Magyarország Ukrajnai Nagykövetsége tájékoztatóját üzleti lehetőségről, és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. magyar-román üzleti fórumára szóló meghívóját.

Üdvözlettel:
Szűcs György
Elnök
Dorogi Ipartestület

tovább a teljes cikkre

Kedves Fémiparos Társaink!

Ipartestületünket megkeresték azzal a kéréssel, hogy segítsünk olyan lakatos kivitelezőt találni, aki tud nyílászárók biztosítására Detektívrácsot készíteni.

Mi jelenleg nem rendelkezünk ilyen gyártó címeivel, de felvállaljuk, hogy aki eb-ben a termék gyártásában tevékenykedik, összehozzuk a nálunk érdeklődő potenciális megrendelővel.

Várjuk gyártók jelentkezését.
   

Dorog, 2016. VII. 26.

 

Üdvözlettel:

Szűcs György
Elnök
Országos Fémipari Ipartestület

 

Évtizedes mélyponton a céges hitelek
2015. 5. 20. Világgazdaság
 
Márciusban 275,5 milliárd forintos havi csökkenést követően közel kilenc éves szintre, 6389 milliárd forintra zuhant a magyarországi vállalati hitelek állománya – áll a Magyar Fejlesztési Bank MFB Periszkóp című kiadványában. 
 
 
Az MFB emlékeztet arra: lejárat alapján az 1-5 éves kölcsönök állománya zsugorodott legnagyobb volumenben – 182,8 milliárd forinttal esett vissza –, devizanem szerint pedig főleg a devizahitel-portfólió szűkült, itt 153,7 milliárd forintos visszaesést regisztráltak. Figyelemre méltó emellett, hogy márciusban a forinthitelek törlesztése 79,3 milliárd forinttal haladta meg az új kihelyezéseket, míg devizában 108,8 milliárd forinttal múlta felül a visszafizetések összege az új folyósításokét a vállalati oldalon a pénzügyi szolgáltatóknál.
 
Ami a kilátásokat illeti: az MFB kiadványa szerint az idei őszig tervezett vállalati beruházások során az önerő mértéke alapján elsősorban ingatlanvásárláshoz és építéshez, gép- és eszközvásárláshoz, valamint energetikahatékonysági fejlesztésekhez van szüksége külső forrásra a cégeknek. Az 1-5 éves hitelek állományának márciusi csökkenése pedig a kiadvány szerint összefüggésben állt azzal, hogy ebben a szegmensben több mint három év után ismét jelentősen nőttek a kamatok: a forintkölcsönök átlagkamata 37 bázisponttal 4,51 százalékra, az euróhiteleké pedig 48 bázisponttal 2,54 százalékra emelkedett. A térségben viszont az 5 évnél hosszabb lejáratú nemzeti valutában nyújtott kölcsönök átlagos kamatszintje tovább olvadt márciusban, és ez alól nem volt kivétel Magyarország sem: itt egy hónap alatt 4,19 százalékról 3,97 százalékra süllyedt a kimutatott kamatszint.
 
Ami a lakossági oldalt illeti, az MFB kiadványa szerint devizahitelek kivezetése segítheti a fogyasztási dinamika fennmaradását a következő hónapokban. Ugyan áprilisban – derül ki a kiadványból – kismértékben javult a hazai fogyasztói bizalom, egy éve lassú ütemű visszaesés tapasztalható. Az év harmadik hónapjában a kiskereskedelmi forgalom naptárhatással igazítva 5,1 százalékkal emelkedett, ami az első negyedév leglassabb emelkedése volt. 
 
A lassulásban pedig szerepet játszhatott a boltok vasárnapi nyitva tartásának korlátozása, valamint a nettó reálbérek emelkedésének lassulása is. Az előzetes adatok alapján viszont a lakosság kihasználta az alacsony benzinárakat, így az üzemanyag-eladások 8,5 százalékkal nőttek éves szinten márciusban, az élelmiszer és a nem élelmiszer termékeknél pedig kisebb, 3,7, illetve 6,0 százalékos volt a forgalom bővülése. A bankok elszámolása és a devizahitelek átváltása nyomán márciusban egy hónap alatt a szabad felhasználású hitelek és lakáscélú kölcsönök állománya 311,3, illetve 331,8 milliárd forinttal zsugorodott, amelynek egy része a következő hónapokban az MFB megítélése szerint pótlólagos fogyasztói keresletet jelenthet. 
 
A lakosság árfolyamkitettségét jelentősen mérsékli, hogy a szabad felhasználású hitelek állományán belül egy hónap alatt 76,1-ről 3,6 százalékra, a lakáscélú kölcsönöknél pedig 53,6-ről 1,6 százalékra olvadt a devizakölcsönök aránya. 

Az Országos Fémipari Ipartestület 2014. VIII. sz. hírlevele

ide kattintva tölthető le

Tisztelt Fémiparos Társunk!

 

Az Országos Fémipari Ipartestület (OFI) Szűcs Györgyelnöksége és tagjai nevében üdvözlöm Önt. Ipartestületünk célja összefogni a gazdaság alapvető vállalkozói működését végző fémiparosokat, a magyar fémipari vállalkozások gazdasági és szervezeti segítésére. Nekünk most az a feladat jutott, hogy csodálatos fémiparos szakmánknak kaput nyissunk a gazdaságban rejlő lehetőségekre, és a társadalomban növeljük az elismertségét. Szenvedélyesen elhivatottak vagyunk a fémipar minden egyes szakágaképviseletére. Tevékenységünk a fémiparosok hagyományos jóakaratára, összefogásra támaszkodik.

Minden nagy munkához szükség van elkötelezett személyekre. Erőfeszítéseinket ezért arra összpontosítjuk, hogy a hagyományos iparos gondolkodást és munkamorált a mai kor körülményei között összefogásra serkentsük. Vállalkozói mentalitáson és szakmai munkán alapuló egyezséget ajánlunk a fémszakma minden mesterének, barátjának és támogatójának.

Cégeink számára örök feladat a versenyképességi, a növekedési, a foglalkoztatási és a szakképzési munkák magas szintű végzése.

Ismerve a sok ezer családi és mikro-, kis- és középvállalkozás gazdasági erejét, a továbbiakban szükséges, hogy mint fémiparosok rendelkezzünk személyi-, társadalmi-, termelő gazdasági- kapcsolatrendszerrel.

A kis- és középvállalkozói fémipar érdekében kifejtett minden erőfeszítés feltétele a szakma bizalma – erre, mint Országos Ipartestület kiemelten figyelünk. Továbbra is fő feladatunk: Összefogás – Együttműködés – Hálózatosodás.
Van feladatunk és programunk, van célunk. Várjuk tagjaink sorába!

- Ipartól virul a haza – ez volt a régiek jelszava –
- Összefogva erős a sokaság, volt erre a vállalkozások válasza.
Ma is korszerű feladat!

A jövőben is számítunk a szakma és a társadalom érdeklődő nyilvánosságára.
Jelszavunk és eszménk: munka –szakma – mesterség, a fémiparos becsülete, a mesterség tisztelete.

Mert fémiparosnak lenni jó!

ofi_signature_szgy.png

      Szűcs György
        OFI Elnöke