PÁTOSZ Közlemény - Vigyázat! Csalók!

PÁTOSZ Közlemény
 
 
 
Vigyázat! Csalók!
 
 
 
A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) felhívja a cégek figyelmét, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban próbálják a vállalkozásokat megtéveszteni a magukat „pályázatírónak” nevező csalók. Olyan vonzó feltételű kiírással kecsegtetik a cégeket, amely az elmúlt években nem volt, jelenleg sincs, és a jövőben sem várható!
 
A csalók telefonon azzal keresik meg a céget, hogy a bármely régióban 70-80 %-os támogatás- intenzitással 0,5 - 60 M Ft közötti támogatást kaphat gépbeszerzésre, telephelyfejlesztésre stb. Cserében semmit sem kell vállalni (pl. létszámtartást stb.), csupán 2 éven belül fel kell használni a támogatást. Sőt, néha elhangzik, hogy utófinanszírozás helyett már előre kiutalják a támogatást! A vállalkozónak  ehhez  a  telefonálókkal  kell  szerződést  kötni,  akik  a  100-120  ezer  forint  +  ÁFA
„regisztrációs díj” ellenében mindent elvégeznek majd. Ez az irreálisan alacsony ár is vonzó a piacon elterjedt 3-5 %-os sikerdíjakhoz képest. A hitetlenkedő vállalkozót azzal próbálják meggyőzni, hogy a Magyarország elleni „túlzott deficit eljárás” megszüntetésével felszabadult EU forrásokat gyorsan ki akarják osztani, ezért március 31-ig lehet csak benyújtani. A telefonálók c élj a
 a “regisz tr ác iós díj ” besz edése - a n em létező kií ráshoz !  (Új pályázatok vállalkozóknak – várhatóan
- a 3-4. negyedévben lesznek kiírva.)
 
A PÁTOSZ tagjai referenciákkal rendelkező, etikai kódex alapján működő (www.patosz.hu), tanácsadók. Teljes körű szolgáltatást nyújtanak megbízóiknak, akinek nem csak megírják a pályázatot, de a több éves együttműködés során szakszerűen le is menedzselik azt, a támogatás lehívásán át, az utolsó jelentés elkészítéséig.
 
Ne fizessen előre senkinek semmilyen díjat, ameddig meg nem győződik arról, hogy a kiírás létezik. (Ehhez kérje el a kiírás „kódszámát”, és hol tekinthető meg, pl. a www.palyazat.gov.hu portálon). Amennyiben Ön nem járatos a pályázati felhívások böngészésében, akkor szakmai szövetségünk (PÁTOSZ) bármelyik tagja szívesen ad ingyenes felvilágosítást a „gyanús” kiírás létezéséről. Ha attól tart, hogy a cégét esetleg csalók keresték meg egy nem létező kiírással, akkor bátran forduljon további információért a PÁTOSZ bármelyik tagjához!
 
 
Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) www.patosz.hu