IPOSZ

Az SMEunited bemutatta új, európai kkv-politikai menetrendjét

Az SMEunited egy új, részletes európai kkv politikai menetrendet mutatott be

 

Egy olyan európai politikai menetrendet, amely válaszokat ad a jövő kihívásaira és erősebbé teszi Európát

 

Az újonnan megválasztott Európai Parlament első plenáris ülését megelőzve az SMEunited bemutatta javaslatait egy megújult európai kkv politikai menterenddel kapcsolatban. A “Kézműipar és kkv-k megerősítése az Európai Unió jövője érdekében” című kiadvánnyal az SMEunited közgyűlése elfogadott egy olyan összefüggő, átfogó dokumentumot, amely válaszokat kínál az Európa előtt álló kihívásokra különösen annak 24 millió kkv-ja számára. A dokumentum azon a 10 kkv politikai prioritáson alapszik, amelyeket az SMEunited egy memorandumban vezetett elő, amely nagyszámú részletes szakpolitikai iránymutatást és konkrét javaslatot tartalmaz olyan intézkedésekre, amelyek segíthetik Európát és az európai kkv-kat abban, hogy megerősödjenek. Az SMEunited ezekre a prioritásokra helyezte a hangsúlyt az európai választásokat megelőző kampányában.

 

 

A kép felirata: „Egy új kkv politikai menetrend Európa számára, 1. a kkv-kra formálni Európát, 2. a kkv-k tisztességes szabályokat érdemelnek, 3. a kkv-k digitalizálnak és körforgásossá válnak, 4. Vállalkozó szellemű európát!, 5. Gondolkozz először kicsiben! és Kisvállalkozói intézkedéscsomag”

 

“A kkv-k adják Európa gazdaságának a kemény magját és a társadalmunk szövetét, kulcsfontosságú szolgáltatásokat nyújtanak és helyi termékeket biztosítanak az európaiak mindennapi életéhez, alapvető szerepük van az innováció előre vitelében és a munkahelyteremtésben a régiókban,” hangsúlyozta Ulrike Rabmer-Koller az SMEunited elnöke az SMEunited új európai kkv politikai menetrendjének bemutatásakor.

 

Ahogyan az a “Bukaresti Nyilatkozat”-ban is elhangzott, Európának hatékonyabb keretfeltételekre van szüksége az európai kkv-k számára, egy hosszútávú uniós kkv politikai stratégia keretében. A stratégiának világos víziókkal kell rendelkeznie 2030-ra vonatkozóan, alátámasztva egy részletes akciótervvel, amely konkrét intézkedéseket és végrehajtási menetrendet, valamint ellenőrző rendszereket tartalmaz. “Az SMEunited ma konkrét szakpolitikai intézkedéseket és gyakorlati javaslatokat vezet elő, amelyeknek a stratégia középpontjában kell állniuk,” hangsúlyozta elnök asszony.

 

“Átnyújtjuk Európai Politikai Napirendünket az újonnan megválasztott európai parlamenti képviselőknek és arra kérjük őket, használják kkv politikai megközelítésünket mint ihletet munkájuk során és kérdések forrásaként az Európai Bizottság újonnan kinevezett tagjainak meghallgatásakor a különböző bizottságokban,” - folytatta, “arra is számítunk, hogy az újonnan megbízott Bizottság az SMEuniteddal szoros együttműködésben dolgozza majd ki következő kkv politikai menetrendjét.”

 


Azzal zárta szavait, hogy a politikai szereplőket az erők egyesítésére hívta fel, “tagszervezeteinkkel készen állunk a párbeszédre minden európai intézménnyel és érdekelt féllel egy új, holisztikus és előre tekintő európai kkv politika kialakítására egy erősebb Európáért.”

 

Elnöki Titkárság
Ipartestületek Országos Szövetsége
1087 Budapest, Luther u. 4-6. I. 3.
Tel.: (1) 354-31-40 Fax: (1) 269-29-57
titkarsag@iposz.hu