IPOSZ

Kérdőív tagvállalkozások véleményének megismerésére

Kedves Vállalkozó Társaink!

 

A magyar gazdaságot és társadalmat is súlyosan érinti a részleteiben még konkrétan nem is ismert koronavírus járványból adódó negatív következmények. Mindenki igyekszik áttekinteni saját helyzetét a magánéletében várható problémákat, és a vállalkozók vállalkozásukban bekövetkezhető működési feltételek változását, a működő képességüket.


Ezt teszik annak érdekében, hogy ahol lehet, saját erőből megtegyenek mindent a legki-sebb kár elviselésére.


A gond azonban olyan természetű, hogy a megoldáshoz nem elegendő a saját erőfeszítés országos összefogást igényel a kormánytól, önkormányzatoktól, és a gazdaságot segítő érdekképviseletektől is.


Az OFI is, mint az IPOSZ tagszervezete, mindent megtesz a vállalkozások segítésére. Ennek egyik lehetősége az is, hogy a vállalkozások jelenlegi gazdasági helyzetének  felmérésével segítsük a döntéshozókat abban, hogy a segítséget minden érintett gazdasági csoport se-gítségére biztosítani tudják.


Mellékeljük az országos szervezetünknek, az IPOSZ-nak tájékoztató levelét, és kérését, egy felmérőlap kitöltésére.
Kérjük vállalkozó társainkat, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet, és küldjék el az IPOSZ e-mail címére, hogy segíteni tudják a célzott segítség megvalósítását.

________________________________________________________________________________________________

Tisztelt Ipartestület!

 
Önöket is tájékoztattuk azokról a levelekről, amelyeket az IPOSZ Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Bártfai-Mager miniszter asszonynak, György László államtitkárnak és Szepesi Balázs helyettes-államtitkárnak, Magyarország Kkv-megbízottjának, valamint Nagy Márton Istvánnak a Magyar Nemzeti Bank alelnökének írt. Orbán Viktor miniszterelnök az IPOSZ levelét továbbította Varga Mihály és Gulyás Gergely minisztereknek. A Pénzügyminisztériumból reagáltak is azzal kapcsolatban, hogy megkapták.
 
 
Az azóta eltelt időszakban számos intézkedés látott napvilágot. Ezek az intézkedések különböző gazdasági szereplőket céloztak meg. Nehezen tudjuk megítélni, hogy a saját tagságunkat milyen mértékben érintik pozitívan ezek a rendelkezések, vagy milyen mértékben hagyták figyelmen kívül. Ezért a helyzet jobb megítélésének érdekében összeállítottunk egy egyszerű kérdőívet. Arra kérjük az ipartestületeket, hogy ezt sürgősen továbbítsák a tagjaiknak, akik a kérdőívet közvetlenül visszaküldhetik az IPOSZ-nak. A kérdőív végén az utolsó pontban javaslatokat is tehetnek a vállalkozások, hogy milyen sürgős intézkedéseket látnának még szükségesnek annak érdekében, hogy a családi, mikro- és kisvállalkozások szolgáltató, termelő és foglalkoztató képességüket meg tudják őrizni és a járvány utáni helyzetben tevékenységüket új lendülettel tovább tudják folytatni.
 
 
Kérjük tagvállalkozásainkat, minél többen küldjék vissza ezt az anonim kérdőívet, mert csak így tudjuk a kormányzat felé érzékeltetni az iparos világnak a sokszínűségét és problémáit. Ezek megfelelő kezelése nélkül ugyanis meggyőződésünk, hogy nem őrizhető meg Magyarországon egy stabil foglalkoztatási helyzet és egy megfelelő javító-szerelő szolgáltatási kapacitás a magyar lakosság számára.
 
A kérdőív elérhető az alábbi linken:
 
 
Baráti üdvözlettel,
 
Németh László
elnök
Elnöki Titkárság
Ipartestületek Országos Szövetsége
1087 Budapest, Luther u. 4-6. I. 3.
Tel.: (1) 354-31-40 Fax: (1) 269-29-57
titkarsag@iposz.hu