IPOSZ

130 éve, 1884. május 18-án szentesítette az uralkodó, I. Ferenc József az új ipartörvényt.

tovább a teljes cikkre

Az Országos Fémipari Ipartestület (OFI)
PROGRAMJA
a 2013-2020 közötti évekre

 

Magyarország Európai Uniós Tagsága a magyar fémiparosok nemzetgazdaságunkban betöltött szerepére jelentős mértékben kihat, ezen belül elsősorban a családi mikro- és kisvállalkozásokra.

A fémiparosok jelentős beszállítói a közép- és nagyvállalatoknak és az exportra történő termelések is jelentősnek mondható. Még inkább meghatározó a termelési eszközök, a fogyasztási javak és a dísztárgyak előállítása területén, az építőipar és a mezőgazdaság fémeszközökkel történő ellátása területén.

tovább a teljes cikkre

ORSZÁGOS FÉMIPARI IPARTESTÜLET
A L A P S Z A B Á L Y A 

 

I.
Általános meghatározások

 

1/a.Név: Országos Fémipari Ipartestület
       Rövidítve: OFI
1/b. Működési területe: Magyarország
2. Székhelye: 2510 Dorog, Orgona u. 2.
3. Az Országos Fémipari Ipartestület hagyományaiban, az 1948-ban feloszlatott ipartestületek örökösének tekinti magát.
4. Az Országos Fémipari Ipartestület (a továbbiakban: Ipartestület) politikai pártoktól és áramlatoktól függetlenül működő társadalmi szervezet.
5. Az Országos Fémipari Ipartestület alapszabálya a 2011. évi CLXXV. törvény rendelkezései alapján készült, ennek alapján önálló jogi személy. Az Ipartestületet az Elnök képviseli. Az Elnökség döntése alapján a képviselettel más személyt is megbízhat. Az Ipartestület egyéni és társas vállalkozások, általános és egyéni érdekképviseletét ellátó, gazdasági és munkaadói társadalmi szervezet. Tagjai szakmai alapon szerveződnek, szakmai, érdekeik képviseletére, védelmére és érvényesítésére.

tovább a teljes cikkre