IPOSZ

Kedves Partnerünk!


Az Országos Fémipari Testület kiemelt célja, a magyar fémipari vállalkozások versenyké-pességének támogatása. A versenyképesség egyik legnagyobb akadálya a megfelelő tudású munkatársak megfelelő időben, időre és áron történő rendelkezésre állása. Ebben kívánunk segíteni új partnerünk, az Nstaff Hungary Kft ajánlásával. A munkaerő kérdésének egy olyan megközelítési módja van előttünk, mely kiváló lehetőséget nyújt számunkra az összefogás, együttműködés, hálózatosodás terén.

 

Tisztelettel:

Szűcs György
Elnök

 

 

Kedves tagok, partnerek és támogatók!

Nagy megtiszteltetés, hogy egy olyan elhivatott szakmai közösség tart igényt munkánkra, mint az Önöké. A munkaerő kérdése köré szerveződött szolgáltatásokat sokszor bizalmatlanság, rossz tapasztalatok, félreértések övezik. Egyedülálló integrációs tapasztalattal, megbízható partneri kapcsolatokkal indítjuk új cégként szolgáltatásunkat azzal a céllal, hogy egy átlátható, hasznos, minden partnerünk számára előnyös szolgáltatást tegyünk le az asztalra. Az együttműködés reményében csatolom bemutatkozó anyagunkat.


Tisztelettel:
Bodnár Marina
Ügyvezető

 


Nstaff Hungary Kft


Küldetés: szakképzett munkaerő biztosítása a fémipar számára.
Piacbevezető akció: hegesztő (bármilyen eljárás), szerkezetlakatos, CNC


Szolgáltatásunk jellemzői:

- korlátlan létszám
- gyors kiválasztási folyamat
- a munkavállalók szakmai felkészültségére garanciát vállalunk- általunk végzett próbázás a megrendelő igény szerint
- amennyiben két hónapon belül távozik a munkavállaló, ingyenes csere
- átlátható árazás
- részletfizetési lehetőség
- korrekt beilleszkedési hatásvizsgálat, folyamatelemzés. Az általunk közvetített munkaerő szaktudása garantált, ám alapos egyeztetés szükséges ahhoz, hogy egy adott személy va-lóban beilleszkedjen a cégkultúrába, ehhez a munkafolyamatok elemzése, kölcsönös együttműködés szükséges.
- szükség esetén magyar nyelvtanfolyam, már meglévő munkavállalóknak is
- integrációs tanácsadás- akár már meglévő munkavállalókkal kapcsolatban is


Egyedi megoldások kkv-k számára

A kkvk a kis üzemméret miatt nem tudnak rugalmasan reagálni eseti lehetőségekre, mert nem tudnak munkaerőt biztosítani, illetve nem tudnak annyi munkaerőt felvenni, amennyi a na-gyobb megrendelés teljesítéséhez kell. Külföldi munkaerő alkalmazása esetén pedig kis létszámú munkavállaló esetén pedig túl sok energia és időráfordítás a szervezeti integráció megvalósítása.

 

Az Nstaff Hungary megoldást kínál erre a problémákra.

 

Milyen céggel tudunk együttműködni?

1. Aki hosszú távra tervez.
2. Piacképes bért ad a munkavállalóinak.
3. Nyitott a szélesebb körű együttműködésekre
4. Nem akar pénzt veszteni azzal, hogy nincsenek munkatársai

 


Keressük egymást!

Köszönettel:
Acsai Balázs
kiválasztási szakértő
Nstaff Hungary
06204836669
balacsai@gmail.com
 

D&D Steel-Inox Bt. - Bemutatkozó anyag

 

D&D_Steel-inox_Bt._Bemutatkozás.pdf  

Kedves Fémiparos Társaink!

Tisztelt Tagok!


Az alábbi kapacitás lekötési lehetőségről kaptunk tájékoztatót a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarától. Ez a vírus idején egy új – jövőbe mutató lehetőség az üzleti kap-csolatok kialakítására a vállalkozások között.

A határidő szűkösségére tekintettel javaslom, hogy a tájékoztató levélben feltüntetett cí-men, elérhetőségen a megjelölt szervezőkhöz forduljanak részvételi szándékukkal. Sikeres üzletkötést kívánok

tovább a teljes cikkre

Kedves Látogatók!

 

Mellékelten közöljük az együttműködő kapcsolatainkon keresztül érkező fontos hírt, ami a vírus okozta gazdasági nehézségekből való kilábaláshoz segítséget nyújthat.

 

A KKV-k modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

https://econoserve-palyazat.hu/kkv-k-uzleti-es-termelesi-kihivasainak-tamogatasa-ginop128-20/

 

Kedves Érdeklődők!

 

Az alábbi rendezvényre szóló meghívót kaptuk, amit a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervez vásári témában Jövőálló kiállítási trendek címmel. 

Ha felkeltette érdeklődését a rendezvény akkor a lentebb megtalálható linken regisztrálja magát.

 

A rendezvény három fő részből tevődik össze: konferencia – workshop - tanácsadás

 

A konferencia témái


Németország a szakvásárok országa – Jöjjön velünk!
Források és eszközök a kiállítási részvétel finanszírozására
Vásári részvétel egy kiállító szemével- Akadályok és lehetőségek
A kiállítások, mint az üzleti élet fontos találkozóhelyei a digitális korszakban - Trendek a mai német vásárpiacon
Workshop


Egy kiállítási stand kommunikációja „Emberek, tárgyak, környezet” – gyakorlatorientált workshop

A kiállítási részvétel a tervezéstől a megvalósításig
Mit üzen a kiállítási stand?

Egyéni vásári tanácsadás


Tanácsadás vásári részvételi lehetőségekről a Kamara által képviselt vásári helyszíneken (Berlin, Karlsruhe és Nürnberg)

 

Részletes program:

https://www.ahkungarn.hu/fileadmin/AHK_Ungarn/Dokumente/Veranstaltungen/2019/2019-11-14_Messeforum/Programm_Messeforum_2019_hu.pdf

 

Regisztráció:

https://www.ahkungarn.hu/hu/rendezvenyek/regisztracio/online-regisztracio-joevoallo-kiallitasi-trendek/?no_cache=1&tx_powermail_pi1%5Bfield%5D%5BeventUid%5D=27575&tx_ahkevents_list%5Bcontroller%5D=Event

Kedves Fémiparos Társak!


Az Országos Fémipari Ipartestület folyamatosan végzi érdekképviseleti munkáját. Ennek sorában részt vesz minden olyan rendezvényen is, ahol a fémipari vállalkozók munkaellá-tottságát, a cégek népszerűsítését szervezik.

Egy ilyen rendezvényen kerültünk kapcsolatba egy céggel a „CED” Közép-Európai Gazda-ságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft”-vel, aki az alábbi meghívóban ad hírt egy Brassóban megrendezésre kerülő DEMO-METÁL című szakvásárról.

Mivel a 2019.10.08.-i történt jelentkezési határidő nagyon rövid, ezért arra kérünk, ha érdekel a részvétel, akkor közvetlenül a levélben jelzett címre küldje el jelentkezési lapját. Arra kérem, hogy a jelentkezéssel egy időben, az OFI-t is értesítse, hogy nyomon tudjuk követni a szavazás eredményét. Sok sikert a részvételhez.
 

tovább a teljes cikkre

Az alábbi tájékoztatást kaptuk az IPOSZ-tól, a náluk induló ingyenes vállalkozási ismeretek képzés lehetőségéről:

háromnapos képzést három egymást követő októberi pénteken, október 4-én, október 11-én és október 18-án fogjuk lebonyolítani.  Az órákat 09:00-17:00 között tartjuk.
A képzést az IPOSZ épületében, Budapest, Luther u. 4-6. fogjuk megrendezni.

tovább a teljes cikkre

Kedves Vállalkozó Társaink!

 

Az alábbiakban közöljük a békéscsabai ipartestület meghívóját Hornok MAgdolna festőművész kiállítására. Hornok Magdolna országos és nemzetközi hírű festőművész, akinek alkotásai között a népi mesterségeket űző mesterek eszközei, munkája közben készülő mesterremeki is szepelenek. 

 

Élményekben gazdag kiállítás látogatást kívánunk.

 

hornok_magdolna_kiallitas.png

Tájékoztatásul jelentetjük meg honlapunkon ezt az érdekes rendezvényeiről szóló meghívót sikeres pályázati lehetőség biztosítására.

 

https://piacesprofit.hu/konferenciakozpont/penz-de-honnan-29/

"A kkv-k digitális átalakulása segítésének legjobb gyakorlatai

SMEunited bemutató kiadvány

AZ IPOSZ-ról: IPARTESTÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

tovább a teljes cikkre

KISZÖV Hírlevél

 

Kedves Fémiparos Társaink!

 

Az Országos Fémipari Ipartestület érdekképviseleti munkája során arra törekszik, hogy szoros, társtagságon is alapuló stratégiai együttműködéseket kössön olyan partner érdekkpépviseletekkel, akiknek szakmai tagsága hasonló az OFI-éval, csak a vállalkozások mérete, szervezeti formájában különbözik. Ezen együttműködések abban is megnyilvánulnak, hogy kölcsönösen elküldjük egymásnak hírlevelünket, amiből sok érdekes, értékes információkhoz jutnak vállalkozó társaink - élsőként.

 

Mi most a Komárom - Esztergom Megyei Iparszövetség, a KISZÖV Hírlevelét - társzervezetünknek - tesszük fel honlapunkra.

 

 

kiszov_hirlevel_2019_julius.docx

 

ginop_majus_Oldal_1.jpg

ginop_majus_Oldal_2.jpg

ginop_majus_Oldal_3.jpg

ginop_majus_Oldal_4.jpg

Tisztelt Ipartestület!
 
Az SMEunited, a kézműipari, kis- és közepes vállakozások európai szövetsége, amelynek az IPOSZ tagja, az Európai Parlamenti választásokra készülve egy kampányt indított, amelynek legutóbbi témája a munkaerőhiány. Az erről szóló sajtóközlemény fordítását ezúton küldjük tájékoztatásul.
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
A képzett munkaerő hiánya hátráltatja a kkv-kat

tovább a teljes cikkre

Tájékoztatásul közöljük az alábbi vásármeghívót

 

Tisztelt Partnerünk!

 

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt., mint az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciumvezető partnere, szíves figyelmébe ajánlja  a világ egyik vezető ipari vására, a Hannover Messe  mellett szervezett B2B találkozókat.   2019-ben a vásár partnerországa Svédország lesz.

 

A Hannover Messe egyedülálló módon, egy helyen mutatja be a technológiai innovációk teljes skáláját az egész értékesítési láncon keresztül – az automatizálástól a beszállítói megoldásokig. A B2B találkozók előnye, hogy hatékony eszközt biztosít a találkozók előzetes szervezésére, online tárgyalás-foglalás segítségével. A lenti oldalakon előzetesen tájékozódhat a résztvevő szervezetekről és partnerkeresési szándékukról.

 

 

tovább a teljes cikkre

Kedves Fémiparos Vállalkozó Társunk!

 


Közeleg a jelentkezési határidő lejárta a HEPA Zrt. által szervezett, Lyonban megrendezés-re kerülő MIDEST 2019 Szakkiállításra.

 

Megismételjük felhívásunkat, és a jelentkezési lapot, amit 2019.01.18.-ig lehet beküldeni.

 

Sok sikert a kiállításon.

 

Céges_jelentkezési_lap_MIDEST_2019.docx

Felhivas_MIDEST_2019.doc

Katona és Társai Ügyvédi Iroda - Bemutatkozás

 

Kedves Fémiparos Társaink!


Az OFI folytatja azt a kapcsolatépítő, kapcsolatteremtő munkáját, amivel segítségére kíván lenni a magyar fémipari KKV-knak versenyképességük emelésében, stabil megbízható üzleti partnerekké válásuk érdekében. Ennek sorában 2018. XI. 20.-án Győrben tartott Beszállítói Napot az Osztrák Nagykövetség – Kereskedelmi Osztálya és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Ipar-kamara szervezeti. Az OFI is részt vett ezen a találkozón és az alábbi területen foglalkozó jogirodával folytatott gyümölcsöző megbeszélést.

 


Ajánljuk a cég szolgáltatását mindazon fémipari vállalkozóknak, akik a leírásban szereplő szolgáltatásokra igényt tart.  

 

bemutatkozas_katona_es_tarsa_ugyvedi_iroda.pdf

 

 

Kedves Olvasóink!

 

Partnerszervezetünk a MAGEOSZ az alábbi rendezvényről küldött tájékoztatást:

 

 

REGIONÁLIS KONFERENCIA - MUNKÁLTATÓK ÉS MUNKAVÁLLALÓI ÉRDEKKÉPVISELETI SZERVEZETEK KÉPVISELŐI SZÁMÁRA

 

 

Időpont: 2018.11.22

 

Helyszín: Konferencia Hotel, 9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.

 

Meghívó: meghivo_konferencia_gyor_2018.pdf

 

Jelentkezési lap: jelentkezesi_lap_gyor_2018.docx

 

Tisztelt Olvasóink!

 

Partnerszervezetünk a Magyar Nezeti Kereskedőház Zrt. tájékoztatást küldött a 2018. november 26.-i Magyar - Finn Üzleti Fórummal kapcsolatban.

 

Ha esetleg felkeltette érdeklődését akkor az alábbi linken megtalálhatja a részletes programot és a regisztrációt:

https://www.businessfinland.fi/en/whats-new/events/2018/finnish-hungarian-business-seminar-26.11.2018/

interpress_fejlec.jpg

lipcse_2019_februar.jpg

Tisztelt Fémiparos Vállalkozó Társak!

 


Az OFI stratégiai partnere a MAGEOSZ-nak, aki kapcsolati rendszerében a Világ-gazdaság című gazdasági folyóirattal is együttműködik.

 

A MAGEOSZ továbbította felénk Horváth Lívia szerkesztőjének kérését, amiben egy, a gépipari munkaerő problémáról készítendő felméréshez összeállított kér-dősor kitöltésének segítségét kérik a gépipari érdekképviseletekhez tartozó vál-lalkozóktól.

 

Mivel ezeket a problémákat valóban a működő vállalkozók tudhatják, ezért az a tiszteletteljes kérésünk, hogy a lehető legtöbben válaszoljanak rá.

 

A mellékelt levélben szerepel Horváth Lívia és a Világgazdaság elérhetősége, ezért véleményeket kérjük közvetlenül erre a címre küldeni. Kérésünk teljesítését előre is köszönjük. 

tovább a teljes cikkre

Kedves Fémiparos Társaink!

 

Az Észak-Magyarországi régióban az alábbi munkaügyi munkavédelmi előadást szervezi érdekképviseleti Partnerünk a MAGEOSZ-MGYOSZ-VASAS Szakszervezet.

 

 

tovább a teljes cikkre

Magyar Elektrotechnikai Egyesület - Hírlevél 

 

Megtekinthető: http://www.mee.hu/files/files/hirlevel-2018_14.pdf

Tisztelt Hölgyem / Uram!

 

Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét az ABA – Invest in Austria és az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályának közös rendezvényére, amely Ausztria mint gazdasági székhely előnyeit kívánja bemutatni minden kedves érdeklődőnek. Az eseményen az ABA, vagyis az osztrák befektetésösztönző ügynökség képviselői, valamint egyéb meghívott szakértők járják körbe az olyan kérdéseket, mint a cégalapítás és a befektetési lehetőségek Ausztriában. Az előadásokat követően networking-állófogadást tartunk, ahol többek között lehetősége van személyesen is megismerkedni a rendezvény előadóival és egyéb résztvevőivel.

 

A rendezvény időpontja: 2018.11.14. 16 óra (regisztráció 15.30-tól)

A rendezvény helyszíne: Raiffeisen Bank Zrt. (1054 Budapest, Akadémia utca 6.)

tovább a teljes cikkre

Kedves Olvasóink!

 

Partnerszervezetünk a MAGEOSZ az alábbi rendezvényről küldött tájékoztatást:

 

Mint arról korábban már tájékoztattuk Önöket ez évben is megrendezésre kerül a  MAGEOSZ nap a Műegyetemen konferenciánk, idén -  a tavalyihoz hasonlóan  - „A gépipari és energetikai vállalatok együttműködési lehetőségei a felsőoktatási és tudományos intézményekkel az Ipar 4.0 stratégia tükrében - különös tekintettel  a digitalizáció és a robotika a kkv-k versenyképességét érintő kérdéseire” címmel.

 

A konferencia időpontja : 2018. november 21. (szerda) 9h30-15h00 ( regisztráció 9h30-10h00)   

A konferencia helyszíne : 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Informatikai "I" épület, fszt. B017

tovább a teljes cikkre

Kedves Olvasóink!

 

Partnerszervezetünk a MAGEOSZ az alábbi rendezvényről küldött tájékoztatást:

 

Okos cég - Piac és Profit Konferencia - 2018. november 07.

 

Időpont : 2018. november 7. (szerda) 9.00–17.00
Regisztráció : 8.30-9.00


Helyszín :  Sugár Üzletközpont Rendezvénykomplexum, 1148 Budapest, Örs vezér tere 24. (Mozibejárat 2. emelet)
A rendezvény részletei (regisztráció, pontos program, előadók, stb.) a mellékelt meghívóban találhatók.

 

Meghívó: Okos_ceg_rovid_meghivo.pdf

 

További felvilágosítás és információ:

 

Tel. : (1) 239 – 9597     -     E-mail: konferencia@piacesprofit.hu


Üdvözlettel

Vadnai Gábor

főtitkár 

Tisztelt Hölgyem / Uram!

 

Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályának szervezésében 2018. november 20-án, kedden, 08:30-tól Győrben, a Nemzetközi Kereskedelmi Központban megrendezésre kerülő BESZÁLLÍTÓI NAPRA, melyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben hirdetünk meg. A rendezvény előre kialakított időbeosztás alapján biztosít B2B tárgyalási lehetőséget osztrák cégekkel.

 

Kérjük, ehhez tekintse meg a minket előzetesen megkereső osztrák cégek konkrét üzleti ajánlatait, melyek alább találhatók!

 

Megfelelő szakmai kompetencia és a szükséges technológiai háttér megléte, valamint az esetleges egyéb feltételeknek való megfelelés esetén várjuk jelentkezését a megadott online linken azon osztrák vállalatok megjelölésével, amelyekkel tárgyalást kíván folytatni.

 

A rendezvényen való részvétel a magyar jelentkezők számára díjmentes, de regisztrációhoz kötött, illetve fenntartjuk a jogot a jelentkezők előszűrésére.

 

A rendezvény időpontja: 2018.11.20. 8:30 – 17.00

A rendezvény helyszíne: Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) - 9021 Gyõr, Szent István út 10/A (Fontos: Kérjük, ügyeljen a pontos címre, azaz Szent István út 10/A, mivel a Szent István út 10. messze esik. A pontos cím GPS-koordinátái: Észak 47°41’09.28” / Kelet 17°38’28,39” // Támpont lehet még a győri Hotel Ibis, amely a Kamara szomszédságában található.)

Jelentkezési lap: https://fd7.formdesk.com/aussenwirtschaft/koop2018

Jelentkezési határidő: 2018.11.06.

 

A beérkezett összes jelentkezés alapján a rendezvény előtt elküldjük Önnek tárgyalási időpontjait. Helyszíni regisztrációra a rendezvény teljes ideje alatt lehetősége lesz.

 

Várható program:

 

8.30 – 9.00       Regisztráció

9.00 – 9.40       Köszöntő és rövid bevezető előadás német nyelven

9.40 – 9.45       Technikai szünet

9.45 – 12.00     Személyes tárgyalások kezdete

12.00 – 13.00   Networking ebéd

13.00 – 17.00   Személyes tárgyalások folytatása

 

A rendelkezésre álló időkeretben tárgyalásokat folytathat az osztrák cégek képviselőjével német (vagy angol) nyelven. A megbeszéléshez szükség esetén tolmácsolást biztosítunk.

A résztvevő osztrák cégek konkrét üzleti ajánlatai:

 

-       Austrex Handels-GmbH / www.austrex.at / CNC-esztergálás és -marás, lemezgyártás (lézeres, élezés, hegesztés) ill. felületkezelés házon belül vagy partner révén. 10 és 5.000 db közötti szériák.

 

-       Dipl.Ing. Georg H. Hauser GmbH / www.hauser-wien.at / Munkalapok, szekrények, fali burkolatok, párologtatófedők, nagykonyhai szekrények kialakítása rozsdamentes acéllemezekből.

 

-       Dlouhy GmbH / www.dlouhy.at / Általános fémmegmunkálás / egyéb kiegészítő járműgyártási munkálatok.

 

-       Dog in the Box GmbH / www.doginthebox.net / Alumínium lézervágása és hajlítása ill. porszórás, valamint összeszerelési és csomagolási lehetőség.

 

-       Doka Österreich GmbH / www.doka.at / Hegesztési elemek alumíniumból és acélból: vágás (fűrész, plazma, lézer, csőlézer, stancolás), lemezek vagy csövek átformázása, hegesztés védőgáz mellett (manuálisan vagy robottal), lakkozás (fecskendező lakkozás, merítő lakkozás, porszórás, KTL-lakkozás), horganyzás (tüzihorganyzás, galvanikus horganyzás) - nem szükséges az összes folyamatot nyújtani. // Kovácsolt elemek és öntött elemek: - 0,5 - 10 kg, öntött elemek esetén temper-öntvény vagy gömbgrafitos öntöttvas // Általános követelmények minden beszállítóval szemben: ISO 9001, 14001 és 18001 kívánatos, hegesztési munkálatoknál továbbá EN 1090-2 EXC 2 vagy ISO EN 3834

 

-       ELIN Motoren GmbH / www.elinmotoren.at / Általános fémmegmunkálás, főként esztergálási és marási munkálatok.

 

-       Kostwein Maschinenbau GmbH / www.kostwein.at / Általános gépgyártás és fémmegmunkálás ill. lemezmegmunkálás, esztergált és mart elemek műanyagból, fogaskerekek.

 

-       Next Generation Recyclingmaschinen GmbH / www.ngr.at / Megmunkált (mart és esztergált), közepesen nehéz acélelemek (hegesztési elemek) gyártása ill. lemezmegmunkálás.

 

-       NFT Natural Food Trade GmbH / www.naturalcrunchy.at / A Natural Crunchy biomárka saját receptúra szerinti ill. további termékek, úgymint kekszek, snack-ek, stb. bérgyártása.

 

-       Pöttinger Landtechnik GmbH / www.poettinger.at / Hegesztési elemek, csőhajlítás és hegesztés, fémfeldolgozás (esztergálás és marás) / nyersanyag: lemezek: nagy formátum, kezeletlen, néhány esetben pácolt, olajozott, Alform 340/460, Durostat B2/melegen húzott-/bóracél, Durostat 400, Brinar 400Cr, S235JR, S355J2+N, S355 MC, S460 MC / finomlemezek: nagy formátum, középformátum DC01A / félkész termékek: - laposacél S235JR, S355J2, S460MC, bóracél / köracél 42crM04, S355, 30Mn5+QT, 34CrNiMo6 / formacsövek SG50, S235, S275, S355 / melegen hengerelt illesztés nélküli csövek E355 / formaacél Pöttinger specifikáció szerint.

 

Várjuk jelentkezését. Amennyiben további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel:

Szente Thomas

Marketing Officer

+36 1 461 50 61

Kedves Vállalkozó Társak!

 

Az OFI partnerszervezete, a Mofettával, Széndioxid Terápiával az Egészségért Nemzetközi Egyesület 2018.10.16.-án Komáromban az alábbi meghívóban feltüntetett helyen és potos időben tartja 2018. évi Könyvbemutatóját, és előadásait az I. részben és utána a II. részben a közgyűlését.

 

Aki érdekel a mofettával, széndioxid terápiával való gyógyítás legetősége, azt az első részre tisztelettel meghívjuk. 

 

komaromi_meghivo_mofetta_Oldal_1.jpg

komaromi_meghivo_mofetta_Oldal_2.jpg

komaromi_meghivo_mofetta_Oldal_3.jpg

 

 

ŐSZI AKCIÓ!

Száztornyú Prága sörgyárlátogatással
09.21.-09.23.  37.900 Ft/fő helyett 29.900 Ft/fő
10.21.-10.23.  33.900 Ft/fő

Elzász és a Fekete erdő meséi 
09.22.-09.27. 113.900 Ft/fő helyett 89.900 Ft/fő

Dél-Erdély és a Vaskapu -szoros 2
09.27.-09.30.  59.900 Ft/fő

Napsütötte Toszkána ősszel 
10.27.-11.01.  82.900 Ft/fő helyett 71.800 Ft/fő

Felszállás: az ország nagyobb városaiban és az 
autópályák mentén egyeztetés alapján

Részletek: 
Adria Holiday Utazási Iroda
www.adriaholiday.hu
Tel 46 508 688, 46 508 689

Kedves Fémiparos Társaink!

Tisztelt Tagjaink!

 

Az OFI-t a napokban megkereste a Jooble nemzetközi álláskereső portál egy esetleges együttműködés céljából. Mi eleget teszünk a kérésüknek és a következő elérhetőségen Hegesztő Állások bőséges választéka között böngészhetnek kedvükre. 

 

Üdvözlettel:

Szűcs György

dmb_amb_2019_0822.jpg

 
 

ipk_ipt_magyar_1_1.pdf.jpg

ipk_ipt_magyar_2_2.pdf.jpg

További csodálatos úti célok várnak!

Tartalmas programok, idegenvezetéssel, 
utazással

Toszkána, Prága, Elzász

Üdülés Toszkána tengerpartján 
09.15.-09.22. 
59.900 Ft/fő (4 fős holiday home)
69.800 Ft/fő (2 fős holiday home)

Száztornyú Prága sörgyárlátogatással
09.21.-09.23.  37.900 Ft/fő

Elzász és a Fekete-erdő meséi
09.22.-09.27. 113.900 Ft/fő

Felszállás: az ország nagyobb városaiban 
és az autópályák mentén egyeztetés alapján

Adria Holiday Utazási Iroda Kft
3530 Miskolc, Városház tér 22
Tel 46 508 688, 46 508 689

Adria-Holiday Utazási Iroda - Szeptemberi Ajánlatai

 

Szeptemberben is mesés tájakra vágysz?
Íme 2 nagyszerű program: 

Középkori időutazás Elzászba, ahol virágos, képeslapra illő falvak, ráadásként finom borok, ínyenc ételek várnak. Ez a nagy múltú régió különleges hangulattal kápráztatja el az utazót... 

Elzász és a Fekete erdő meséi svájci kiruccanással 6 nap/5 éj 
St. Gallen-Stein am Rhein-Colmar-Freiburg-Strasbourg-Hunawihr
09.22.-09.27. 
113.900 Ft/fő reggelivel

Kihagyhatatlan élmény Toszkána varázslatos világa
3 az 1-ben, azaz 

tengerpart + pihenés + városnéző kirándulásokkal egyetlen utazásban 
ahogyan mindig is szeretted volna!


a Cinque Terre mesés falvai, vagy Firenze, Siena és persze Pisa ferde tornya kísérőnek pedig egy jó pizza, finom borok, fagyik, na meg az igazi olasz kávé... 

Üdülés Toszkána tengerpartján, élményteli kirándulásokkal 8 nap/ 7 éj 
09.15.-09.22.  59.900 Ft/fő

Felszállási helyek: az ország nagyobb városaiban és 
az  M3-M7 autópályák mentén egyeztetés szerint

Az UTOLSÓ HELYEK rád várnak!

Részletek: Adria Holiday Utazási Iroda Kft
www.adriaholiday.hu

felhivas_teglajegy_Oldal_1.jpg

felhivas_teglajegy_Oldal_2.jpg

Az 1993-ban alakult Országos Fémipari Ipartestület számos szervezettel együttműködik annak érdekében, hogy a magyar fémiparos, feldolgozó ipari KKV vállalkozások munkájukhoz segítséget kapjanak.

 

Ezen a felületen felsorolt érdekképviseletek, gazdaságot segítő szervezetek az OFI-val különösen szoros kapcsolatot alakítottak ki, lépjenek kapcsolatba velük.

ofi_mageosz_strategiai_egyuttmukodesi_megallapodas_Oldal_1.jpg

ofi_mageosz_strategiai_egyuttmukodesi_megallapodas_Oldal_2.jpg

Scan30001.JPG

 

 

 

Kedves Olvasóink!

 

Az OFI részt vett a KKVHÁZ Megyék Versenyének döntőjén, mint szakmai vendég. Az alábbi linken elolvashatják az összefoglalót és megtekinthetik a képeket:

 

https://www.kkvhaz.hu/cikk/2839-a-kkv-szektor-legnagyobb-kozossegi-esemenye

 

 

meghivo_oktober_17_Oldal_1.jpg

meghivo_oktober_17_Oldal_2.jpg

 

egyuttmukodesi_megallapodas_csaky_csaba_Oldal_1.jpg

egyuttmukodesi_megallapodas_csaky_csaba_Oldal_2.jpg

egyuttmukodesi_megallapodas_csaky_csaba_Oldal_3.jpg

 

 

DSC_0021.jpg

 

DSC_0028.jpg

 

DSC_0033.jpg

DSC_0037.jpg

DSC_0042.jpg

DSC_0045.jpg

 

OFI Hírlevél

 

Kedves Fémiparos Társunk!

Az OFI 2013-2020 közötti szakma és szervezetfejlesztési tervének kiemelt pontjai közé tartozik a fémiparos vállalkozók munkaellátottságának segítése.

Ennek során kiállításokra, termékbemutatókra szervezünk fémiparos megjelené-seket, és különböző együttműködési megállapodásokat kötünk megrendelés szervezőkkel.

Most az OFI Stratégiai partnerének a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. megke-resésétől tájékoztatjuk önöket.

„FRANCIA CÉG KERES MAGYARORSZÁGI VÁLLALKOZÁST, AKI JÁRTAS BIZTONSÁGI AJTÓZÁRAK KÉSZÍTÉSÉBEN, AMI 2-3 PONTOS  ZÁRÓDÁSI PONTOKKAL TESZI BIZTONSÁGOSSÁ A NYÍLÁSZÁRÓKAT. A CÉG SZERETNE GYÁRTÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉST KIALAKÍTANI AZ ILYEN PROFILÚ MAGYAR VÁLLALKOZÁSSAL.”

Az a kérésünk, hogy aki ebben a témakörben tevékenykedik, és szándékában van, együttműködésre a francia vállalkozással az jelezze szándékát az OFI felé az alábbi elérhetőségeken.

Levél: 2510 Dorog, Orgona u. 2.
E-mail: ofimechanic@ofimechanic.hu

Várjuk mihamarabbi jelentkezésüket, hogy a MNKH Zrt. felé továbbítani tudjuk.


Dorog, 2017. június 29.


Üdvözlettel:
Szűcs György
Elnök
Országos Fémipari Ipartestület

IPOSZ-UEAPME hírlevél 2017. május

Willems főtitkár a szociális párbeszédről tárgyalt Dombrovskis alelnökkel

Az Európai Bizottság alelnökével, Valdis Dombrovskis-szal folytatott kétoldalú megbeszélésen Véronique Willems UEAPME főtitkár emlékeztetett arra, hogy a Szociális Jogok Európai Pillérében egyensúlyra van szükség a gazdasági és a szociális dimenzió között. A különböző kezdeményezésekről szólva hangsúlyozta, hogy fenn kell tartani a szociális párbeszédhez való konstruktív hozzáállást a nehézségek ellenére, amelyeket a munka-magánélet egyensúlyára vonatkozó csomag okoz. Annak a fontosságára is felhívta a figyelmet, hogy két fontos konzultáció is folyamatban van, az egyik a „munkavállalók tájékoztatása a munkaviszony feltételeiről” irányelvről, egy másik pedig az önfoglalkoztatók szociális védelemhez való hozzáféréséről, mindkettő húsbavágó a kisvállalkozások számára. Végül, de nem utolsó sorban emlékeztetett arra, hogy nagyobb uniós támogatásra van szükség a KKV-k számára , hogy jelen legyenek és aktívan részt vegyenek a szociális párbeszédben. A kapacitáshiánynak közvetlen következményei vannak a KKV-k elismerésében és részvételében a szociális párbeszéd minden szintjén. Mindez konkrét akadályokat gördíthet a szociális közösségi vívmányok fejlesztése és végrehajtása elé.

A Közös Konszolidált Társaságiadó-alap az egyszerűsítésről és a méltányosságról szól

Az Európai Parlament Gazdasági és monetáris ügyek bizottsága meghívta az UEAPME-t egy közmeghallgatásra, amelynek témája a Közös Konszolidált Társaságiadó-alap (CCCTB vagy KKTA) volt. Az UEAPME gazdaságpolitikai igazgatója, Gerhard Huemer kifejtette, hogy a 28 különböző adórendszer az egyik legfőbb akadálya a KKV-k számára az egységes piacon belüli határon átnyúló kereskedelemnek. Ugyanakkor a nagy multinacionális vállalatok kreatív adótervezésre használják ezeket a különbségeket, ami a kisebb vállalatok számára jelentősen magasabb tényleges adómértéket eredményez. E két tényező miatt támogat az UEAPME egy közös adóalapot, amelynek a nagyvállalatok számára kötelezőnek kell lennie. Ami az Európai Bizottság konkrét javaslatát illeti, Huemer igazgató aggodalmainak adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a bevezetés első szakaszában nem lesz lehetőség a határon átívelő ügyletek konszolidálására, illetve a K+F költések szuper levonásával (több mint 100%-át lehet levonni az adóalapból) kapcsolatban, ami nem tűnik a KKV-k innovációja legjobb módjának. Végezetül üdvözölte a tőke és kötvényfinanszírozás javasolt semleges kezelését.

Willems főtitkár Servoz főigazgatóval tárgyalt szociális ügyekről

Véronique Willems UEAPME főtitkár találkozott Michel Servoz főigazgatóval, hogy KKV szempontból világítson rá különböző szociális ügyi témakörökre. A Szociális Jogok Európai Pillérével kapcsolatban rámutatott annak szerepére a gazdasági és szociális szempontok közötti egyensúly fenntartásában, valamint annak szükségességére, hogy a szociális vívmányok megvalósításának kell prioritást kapnia, nem pedig új jogok hozzáadásának. Ezen kívül Willems főtitkár asszony megismételte, Hogy az UEAPME még mindig hisz a szociális párbeszédben ezért a KKV szervezetek számára kulcsfontosságú szociális partnerként való elismertetésük és az Uniós Szemeszterben való aktív részvételük. A kapacitásfejlesztés szükségességével kapcsolatban hangsúlyozta a szociális partnerek uniós vívmányok megvalósításában nyújtott támogató szerepét (pl. munkahelyi biztonság és egészségvédelem).

Felsőfokú szakképzés a KKV-k szükségleteinek kielégítésére

A QA HiVETnet Erasmus+ projekttel kapcsolatban az UEAPME rendezett egy uniós szintű konferenciát a KKV-k számára szükséges szakképesítésekről. A projekt célja a felsőfokú szakképzésbe vetett bizalom megerősítése a felsőfokú szakképzés minőségbiztosítási rendszerére vonatkozó uniós iránymutatások segítségével. A projekt szempontjából a felsőfokú szakképzés a hagyományos akadémiai rendszeren kívüli felsőfokú képzésre utal. Ebben elsősorban középfokú szakképzésben végzettek és/vagy nagyobb munkatapasztalattal rendelkezők továbbképzésére kerül sor. A készségek hiánya munkaerőpiacon képzett munkaerőhiányt okoz, ezért kulcsfontosságú az oktatási és képzési programoknak a vállalkozási igényekhez igazítása. Ez azt jelenti, hogy megfelelő egyensúlyt kell kialakítani az elméleti, a foglalkozási és szakmai készségek között, kombinálva azokat a transzverzális készségekkel. A projektben alkalmazott megközelítésnek segítenie kell a felsőfokú szakképzés és az akadémiai képzés közötti egyenrangúságot , valamint hozzá kell járuljon a minőségi felsőfokú szakképzés és a minőségi szakképzés jobb elismertetéséhez.

A jó gazdasági kormányzathoz valódi KKV részvételre van szükség

Az uniós szociális partnerek szemináriumot tartottak az uniós gazdasági kormányzatról, hogy felmérjék a szociális partnerek bevonódását uniós és tagállami szinten, valamint az előrelépés lehetőségeit. Szerkezeti reformokra van szükség tagállami szinten, hogy alkalmazkodni lehessen a munkaerőpiaci fejleményekhez és a szociális partnereknek magukévá kell tenniük ezeket a reformokat. A tagállami gyakorlatok nagyon különbözőek, koordináltabb folyamatra van szükség. Arnold de Boer az UEAPME szociális ügyi tanácsadója rávilágított, miért alapvető a KKV szervezetek valós részvétele annak biztosítására, hogy a gyakorlatban támogassák a reformokat és a hatékony megvalósítást. A valós részvétel többet jelent, mint egy folyamatot és időszerű és értelmes konzultációkat. A nemzeti szociális párbeszédek sokszínűségének tiszteletben tartása mellett a kapacitásfejlesztés is nagyon szükséges az erős KKV szervezetek létrehozásához. A cél az, hogy proaktívak legyenek az európai szemeszterben és a munkaerőpiacra közvetve vagy közvetlenül hatással lévő intézkedések végrehajtásában.

UEAPME vezértéma - Horizontális KKV politika

Az UEAPME, tagjainak a Small Business Act (SBA) aktualizálására vonatkozó kívánalmainak megfelelően úgy döntött, hogy a szervezet ez évi vezértémájává a "Horizontális KKV politikát" teszi 2017-ben.
A jövő Európájáról jelenleg folyó vitáknak a tudatában az UEAPME-nak, mint európai szociális partnernek felelősséget kell vállalnia és elő kell vezetnie az európai KKV-k véleményét.


Az európai KKV-knak a jövő Európájára vonatkozó vízióját alulról építkezően kell létrehozni. Az elgondolás az, hogy párbeszédbe kell elegyedni a vállalkozókkal, hogy összegyűljenek gondolataik, szükségleteik és aggodalmaik, amelyekkel uniós szinten kell megbirkózni.


Ezért az UEAPME arra kéri tagszervezeteit, hogy lépjenek közvetlen kapcsolatba tagságukkal a KKV relevanciával bíró európai ügyekkel kapcsolatban. Az egyes szervezetekre tartozik, hogy milyen fajta párbeszédet szerveznek meg. Ez megoldható oly módon például, hogy egy nagyobb rendezvényt/konferenciát szerveznek, vagy kisebb műhelybeszélgetéseket, vagy egy felmérést végeznek tagjaik körében.
Ezeken a rendezvényeken/felméréseken a tagszervezetek bemutathatják az európai történések KKV-k számára pozitív hatásait. Ezek után lehetne megvitatni a vállalkozásokkal, mit tehetne vagy kellene tennie az uniónak, hogy javítsa a vállalkozási környezetet.


A visszajelzéseket három pillérbe javasolja csoportosítani az UEAPME:
1.       Intelligens szabályozás/kisebb adminisztratív terhek
2.       Erőforrásokhoz való hozzáférés (pénzügyi, képzett munkaerő, megfizethető energia, nyersanyagok stb.)
3.       Az előttünk álló kihívások leküzdéséhez nyújtott segítség (digitalizálás, globalizáció, a gazdaság zöldítése stb.)


Ha a tagszervezet úgy kívánja, az UEAPME örömmel támogatja és részt is vesz az általuk szervezett rendezvényen.
A találkozók lehetővé teszik az UEAPME és tagszervezetei számára, hogy tagjaik számára megmutassák, aktívak európai szinten. Az ezeken a rendezvényeken összegyűjtött vélemények bemutatásra kerülnek az Európai Bizottsággal közösen megrendezett KKV konferencián 2017 őszén és részét képezik majd az UEAPME jövőbeli szakpolitikai anyagainak is.


A szociális védelemhez való hozzáférést feltérképező tanulmány

A Szociális jogok európai pillérével foglalkozó ad-hoc UEAPME munkacsoport májusi ülésének eredményeképpen a szervezet megküldte az Európai Szociálpolitikai Hálózat által (az Európai Bizottság megbízásából) készített tanulmányt "Európában nem hagyományos szerződéssel foglalkoztatottak és önfoglalkoztatók szociális védelemhez való hozzáférése - Tanulmány a tagállami politikákról" címmel (angol nyelven - titk).
A jelentés letölthető innen: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1135&intPageId=3588
A jelentés következtetéseit az UEAPME a következőképpen foglalta össze:

A nem hagyományos formában foglalkoztatott munkavállalók általában nagy arányban férnek hozzá törvény szerint a szociális védelmi rendszerekhez. Ezzel szemben az önfoglalkoztatók biztosítás-alapú rendszerekhez való hozzáférése nagy eltéréseket mutat országonként: négy csoportra lehet őket osztani hozzáférés szerint, "magas", "közepes", "alacsony" és "mozaikszerű" hozzáférésre.


Miközben a nem hagyományos formában foglalkoztatott munkavállalók és az önfoglalkoztatók ugyan formálisan lefedettek a szociális védelmi rendszerek által, sok esetben nincsen valódi hozzáférésük, mert a jogosultsági kritériumok nincsenek a szükségleteikre szabva.


Az utóbbi idők tagállami reformjai azt célozzák, hogy a szociális védelem kiterjedjen az önfoglalkoztatókra, ugyanakkor még mindig alacsonyabb mértékű a lefedettségük és alacsonyabb járadékokat kapnak, mint a bérből és fizetésből élők.


Ezen túlmenően a jelentés kimutatja, hogy az önfoglalkoztatóknál a szegénység kockázata riasztóan, háromszorosan nagyobb, mint a bérből és fizetésből élőknél.

A jelentés több (általános és specifikus) szakpolitikai javaslatot is tesz az unió és a tagállamok számára. A jelentés háttérdokumentumként szolgál a szociális partnerek számára az első körös konzultációhoz a különböző foglalkoztatási formában alkalmazottak szociális védelemhez való hozzáféréséről az európai jogok szociális pillérének keretében.


Első körös konzultáció a szociális jogok európai pilléréről (EPSR), a szociális védelemhez való hozzáférésről

Április 26-án az EPSR csomaggal az Európai Bizottság kihirdette a szociális partnerekkel folytatott első körös konzultációt a szociális védelemhez való hozzáférésről. (Az UEAPME megküldte a konzultációs dokumentumot angol, francia és német nyelven, kérésre rendelkezésre tudjuk bocsátani - titk.).


Ezzel az új konzultációval és esetleges új kezdeményezéssel a Bizottság célja az, hogy válaszoljon a munkaerőpiaci változásokra és válaszoljon a változatos foglalkoztatási formákban alkalmazott emberek szociális védelmével kapcsolatos kihívásokra. Felhívták a figyelmet arra, hogy a konzultáció két részre bomlik:


Egy formális első körös konzultáció a nem hagyományos foglalkoztatási formákban alkalmazott dolgozókról (154. szakasz (2) bekezdés alapján)
Egy önkéntes konzultáció az önfoglalkoztatókkal kapcsolatban (tekintettel arra, hogy a 154. szakasz (2) bekezdés hivatalosan nem alkalmazható


A megfontolandó elemek a következőek:
Biztosítani a szociális védelemhez és foglalkoztatási szolgálatokhoz való hozzáférést (úgyis, mint nyugdíj, munkanélküliségi biztosítás és táppénz)


Biztosítani a szociális védelmi jogosultságok átvitelét más állásokra és más foglalkoztatási kategóriákra, valamint azok egyénhez kapcsolását. Ez különösen a foglalkoztatási szolgálatokhoz kapcsolódó jogokra vonatkozik (képzések, támogatások) és a munkához való jogra (képzés, nyugdíj, egészségbiztosítás stb.).
Biztosítani a szociális védelemre való jogosultságok átláthatóságát, azaz információkat a járadékokról és szolgáltatásokról, amelyre az egyén jogot formálhat.

EU szociális partnerek közös konferenciája - 2017. június 20 - Cselekvési Keretterv a fiatalok foglalkoztatásáról

Az UEAPME felhívta a figyelmet, hogy júniusban sor kerül az európai szociális partnerek közös konferenciájára: „Cselekvési Keretterv a fiatalok foglalkoztatására - Eredmények és előttünk álló kihívások - 2017. június 20.” címmel.
Helyszín: ITUH (Szakszervezetek Nemzetközi Háza) Brüsszel, Boulevard Roi Albert II, 5, B-1210, Előadóterem, I. em.

A konferencia előzményei:
2013 júniusában az európai szociális partnerek elfogadtak egy cselekvési kerettervet a fiatalok foglalkoztatásáról. A BusinessEurope, CEEP, UEAPME és az ETUC tagszervezetei megállapodtak, hogy minden megfelelő szinten előmozdítják ezt a cselekvési kerettervet és készítenek három, éves előrehaladási jelentést a négy beazonosított prioritás kapcsán végrehajtott tagállami tevékenységekről, melyeket egy negyedik értékelő jelentés követ.
Jelentős mennyiségű információ gyűlt össze a szociális partnerek tevékenységeiről, ami az éves értékelési jelentések részét képezte, amelyek 2014, 2015 és 2016 során kerültek elfogadásra. Ennek a konferenciának az a célja, hogy 2017 őszén előkészítse a 2013-as a fiatalok foglalkoztatásáról szóló cselekvési keretterv végső értékelő jelentés tervezetének elkészítését.

A konferencia célja:
A tagállami előrehaladások számbavétele, valamint a nemzeti szociális partnerek bátorítása a tagállami szinten végrehajtott tevékenységekről szóló információcserére
A végső értékelő jelentés előzetes megállapításainak megvitatása és a fő trendek kiemelése a négy prioritás szempontjából: Tanulás, Átmenet, Foglalkoztatás, Vállalkozó szellem
A tagállami szociális partnerek bátorítása arra, hogy jelentést tegyenek a nemzeti szintű nyomon követési tevékenységekről, különösen azokban az országokban, ahol hiányos volt az évenkénti jelentés.

A konferencia plenáris vitából és párhuzamos műhelymunkákból áll majd.

Kedves Fémiparos Társaim!

2016. VI. 23.-26. között az OFI Mórahalmon Országos Gazdasági Napok Konferenciát rendezett.

Ennek során Pesti Albertné az alábbi előadást tartotta a Széchenyi Befektetési Tőkealap lehetőségéről, eredményeiről. 

tovább a teljes cikkre

Kedves Fémiparos Társaim!

 

Mellékelten közzéteszünk egy OFI-val partnerszervezet tájékoztatását.

tovább a teljes cikkre

Kedves Fémiparos Társaink!

 

Mellékelten közzéteszünk egy OFI-val partnerszervezet tájékoztatását befektetési lehetőségekről

tovább a teljes cikkre

Tisztelt Fémiparos Társunk!

 

Az Országos Fémipari Ipartestület (OFI) Szűcs Györgyelnöksége és tagjai nevében üdvözlöm Önt. Ipartestületünk célja összefogni a gazdaság alapvető vállalkozói működését végző fémiparosokat, a magyar fémipari vállalkozások gazdasági és szervezeti segítésére. Nekünk most az a feladat jutott, hogy csodálatos fémiparos szakmánknak kaput nyissunk a gazdaságban rejlő lehetőségekre, és a társadalomban növeljük az elismertségét. Szenvedélyesen elhivatottak vagyunk a fémipar minden egyes szakágaképviseletére. Tevékenységünk a fémiparosok hagyományos jóakaratára, összefogásra támaszkodik.

Minden nagy munkához szükség van elkötelezett személyekre. Erőfeszítéseinket ezért arra összpontosítjuk, hogy a hagyományos iparos gondolkodást és munkamorált a mai kor körülményei között összefogásra serkentsük. Vállalkozói mentalitáson és szakmai munkán alapuló egyezséget ajánlunk a fémszakma minden mesterének, barátjának és támogatójának.

Cégeink számára örök feladat a versenyképességi, a növekedési, a foglalkoztatási és a szakképzési munkák magas szintű végzése.

Ismerve a sok ezer családi és mikro-, kis- és középvállalkozás gazdasági erejét, a továbbiakban szükséges, hogy mint fémiparosok rendelkezzünk személyi-, társadalmi-, termelő gazdasági- kapcsolatrendszerrel.

A kis- és középvállalkozói fémipar érdekében kifejtett minden erőfeszítés feltétele a szakma bizalma – erre, mint Országos Ipartestület kiemelten figyelünk. Továbbra is fő feladatunk: Összefogás – Együttműködés – Hálózatosodás.
Van feladatunk és programunk, van célunk. Várjuk tagjaink sorába!

- Ipartól virul a haza – ez volt a régiek jelszava –
- Összefogva erős a sokaság, volt erre a vállalkozások válasza.
Ma is korszerű feladat!

A jövőben is számítunk a szakma és a társadalom érdeklődő nyilvánosságára.
Jelszavunk és eszménk: munka –szakma – mesterség, a fémiparos becsülete, a mesterség tisztelete.

Mert fémiparosnak lenni jó!

ofi_signature_szgy.png

      Szűcs György
        OFI Elnöke